درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/01 - 12:46:5 FA | AR | PS | EN
بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت            تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست            آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه            امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            






تاریخ نشر: 1392/8/20 - 08:46:25
تعداد بازدید: 1384
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سرمقالۀ روزنامه انصار
مراقب آزادیمان باشیم
مراقب آزادیمان باشیم

طی بیش از دوازده سال گذشته و با حضور نیروهای نظامی از 46 کشور دنیا، افغانستان هنوز بوی آرامش و امنیت را در خود ندیده است. هرچند آرامشی نسبی در بعضی شهرهای بزرگ به وجود آمده است، ولی با توجه به حضور نیروهای نظامی خارجی با شعار از بین بردن تروریسم و آوردن امنیت و آرمش و ایجاد آبادانی در افغانستان، انتظار بر این بود که با گذشت بیش از 12 سال،  بحران خاتمه یافته و گروههای تروریستی القاعده و طالبان از بین برده شوند. اما اکنون شاهدهستیم که متأسفانه برخلاف این تصورات گروه القاعده با وجود از بین رفتن بن لادن، همچنان فعال و مخل امنیت جهانی است. گروه طالبان نیز نسبت به چند سال قبل فعالتر شده است که یکی از عوامل و دلایل آن، اشتباهات نیروهای خارجی و در رأس دولت امریکا است که رسانه‌های امریکایی هم بارها بدان اشاره نموده اند.

حال در چنین شرایطی بحث بر سر پیمان امنیتی امریکا با افغانستان مطرح است، پیمانی که به دلیل بعضی خواسته‌های امریکا در آن، استقلال و حاکمیت ملی افغانستان را خدشه دار میسازد. هر چند این پیمان به دلیل برخی موادی چون درخواست امریکا برای اعطای مصئونیت قضائی به سربازانش در افغانستان، در تضاد با احکام شرعی دین اسلام قرار دارد و به شدت مخالفت مردم مجاهد افغانستان را نیز به دنبال داشته است، اما متأسفانه دولت افغانستان بدون در نظر گرفتن این موارد در رد خواسته‌ای غیر مشروع امریکا تردید میکند و کار را به جرگۀ مشورتی واگذار نموده است. این پیمان شاید به نظر بعضی‌ها به خصوص عده‌ای از رسانه‌های جیره خوار وابسته به غرب، به نفع افغانستان باشد و به خیال خام آنها نسخه آبادانی مملکت؛ اما واقعیت این است که با یک قطبی شدن جهان و سلطه گری و یکه تازی امریکا، امضای توافقی منصفانۀ کشورها با دولت امریکا خود فریبی خواهد بود. امروزه در دنیا شاهد هستیم که الگو دهی و تهاجم نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی غرب به جوامع دیگر گسترش یافته و اگر جوامعی هم پیدا شوند که از پذیرش سلطه همه جانبۀ امریکا سر باز زنند، تحریم‌های سیاسی، اقتصادی و... دامنگیرشان میشود. اما اگر کسی این سلطه را پذیرفت، باید توابع آن را نیز بپذیرد؛ در موضع افغانستان با امریکا بدین معنا که اگر یک امریکایی در خاک افغانستان هر جرمی را مرتکب شد کسی حق ندارد به آن شهزاده بیاحترامی کند، بلکه این دولت امریکا خواهد بود که تصمیم میگیرد وی را جریمه کند یا تنزل رتبه دهد؟!

مصئونیت قضائی سربازان خارجی بدین معناست که اگر مثلاً یکی از آن خارجیان به ناموس این مملکت هم تجاوز نماید، هیچ قدرتی در افغانستان حق ندارد تا مجرم را محاکمه نماید! مصئونیت قضائی سربازان امریکائی بدین معناست که اگر یک سرباز خارجی همچو حادثۀ پنجوائی قندهار، زنان و کودکان افغان را به گلوله بست، کسی حق ندارد آن قاتل را در افغانستان محکمه نماید!! این بدین معنا خواهد بود که دولت ما حتی قادر نخواهد بود تا حمله کنندگان به جان و ناموس این مملکت را به محکمه بکشاند، بلکه تنها نظاره گر خواهد بود تا ببیند که آیا محاکم کشور متبوع وی، آن مجرم را محکمه میکند یا خیر؟!

در چنین حالتی استقلال چه معنی پیدا میکند؟ حاکمیت ملی افغانستان کجاست؟ این خود فریبی خواهد بود در صورتی که ما قادر به محکمۀ یک شخص خارجی که مرتکب جرمی در کشورمان گردد نباشیم و ادعا کنیم که حامیت ملی مان پابرجاست. از طرف دیگر ما به عنوان مسلمان باید توجه کنیم که دین مان به هیچ عنوان این اجازه را به ما نداده است تا اختیارات خود را در خدمت بیگانه گان قرار دهیم، چون استقلال و آزاده گی از اصول انسان مسلمان محسوب میشود و در این ایام محرم باید یاد آور شویم که امام حسین (ع) شعار آزاده گی را سرلوحۀ عمل خود قرار داده و در مقابل استبداد مبارزه نمود. و حتی میتوان گفت اهمیت آزاد زیستن بالاتر از خیلی از مسائل دینی دیگر است؛ چرا که امام حسین در روز عاشورا خطاب به لشکر دشمن فرمودند، "اگر مسلمان نیستید، لااقل آزاده مرد باشید." از این حدیث میتوان برداشت نمود که انسان بدون آزادی برده‌ای است که اگر مسلمان هم باشد، اسلام وی با نقص روبرو است. ولی انسانی که آزاده باشد هر چند اگر مسلمان هم نباشد دارای ارزش آدمیت است.

منظور ما از بیان این مطلب این است که باید مواظب باشیم تا پیمانی را امضاء نکنیم که هم دین و دنیای ما به فنا برود و هم پیش ملت و آیندگان شرمگین باشیم و هم در محضر باریتعالی محکوم به عذاب دردناک ابدی اخروی.

نویسنده: جواد سروری

سرمقاله شماره 164 روزنامه انصار

تاریخ: 1392/8/21

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1206






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.